Meterstanden

Meterstanden

Wat zijn meterstanden?

Meterstanden zijn de standen op je gas of stroommeter waarop je verbruik wordt bijgehouden.

Waarom stuur ik meterstanden op?

We gebruiken je meterstanden om correcte nota's te maken.

Wanneer vragen jullie om meterstanden?

energiedirect.nl vraagt meterstanden op bij je aanmelding, om je verhuizing af te ronden of om een jaarnota (telkens na 12 maanden) op te kunnen stellen. Dit zijn de enige situaties dat we standen opvragen. Het plaatsen van een nieuwe meter of een tariefswijziging vormen geen aanleiding je meterstanden op te vragen. We sturen je dan een e-mail om je meterstanden via Mijn energiedirect.nl door te geven.

Waarom vragen de netbeheerder en energie:direct mijn meterstanden op?

Je netbeheerder beheert de leidingen en meters die je gebruikt. De netbeheerder komt daarom minimaal eens in de 3 jaar langs om de meterstanden op te nemen. energie:direct vraagt je meterstanden op om je overstap af te ronden en correcte nota's te maken.

Hoe geef ik meterstanden door?

Je geeft de meterstanden eenvoudig door via het meterstandenformulier in Mijn energiedirect.nl .

Waar vind ik mijn meter?

Je vindt de meters in de meterkast. In veel huizen zit deze naast de voordeur. Weet je niet waar de gas- of elektriciteitsmeter zich bevindt, raadpleeg dan de bouwtekening van het huis, of vraag het aan de huiseigenaar.

Hoe komen jullie aan de meterstanden?

We doen er alles aan om herkenbare meterstanden te gebruiken. Als we deze niet hebben ontvangen of als deze niet zijn gebruikt door de netbeheerder dan zijn deze berekend.

Wat is het gevolg van niet doorgeven van meterstanden?

Het tijdig doorgeven van meterstanden is belangrijk. Zonder ontvangst van meterstanden worden deze berekend. Hierdoor kan een verschil ontstaan met je werkelijke verbruik. Je betaalt daardoor teveel of te weinig op de eindnota van je vorige energieleverancier. En je maandelijkse voorschotbedrag bij energie:direct is minder nauwkeurig.

Waarom kan ik niet het hele jaar meterstanden doorgeven?

Bewust vragen we naar je meterstanden op momenten dat we deze nodig hebben voor het afronden van je aanmelding of het maken van je nota. Omdat we geen gebruik maken van standen die we op andere momenten ontvangen, is het niet mogelijk deze door te geven.

Heeft energie:direct mijn meterstanden ontvangen?

Na het doorgeven van je standen verschijnt er op je persoonlijke pagina een bevestiging dat je standen ontvangen zijn. Je kunt je laatst bekende stand bekijken op je meterstandenpagina.